Kapcsolat

Józsa-Tker Kft
4130 Derecske Köztársaság u.29.

Mobil: +36-30/976-3632
Tel: +36-54/423-183
Fax: +36-54/423-183


E-mail: jozsatker@gmail.com
Nyitvatartás:
 hétfőtöl-péntekig: 8.00 - 17.00
 szombat: 8.00 - 12.00  
 vasárnap: Zárva

zuhanykabin

A zuhanykabinok két fő részből állnak, melyeket általában egymástól függetlenül is be lehet szerezni; ezek a zuhanytálca, illetve maga a tulajdonképpeni zuhanykabin. Mivel a zuhanytálca alakja határozza meg, milyen kabin illeszthető hozzá, érdemes ezzel kezdeni a választást.

A zuhanytálcák anyagára alapvetően ugyanaz jellemző, mint a kádakéra. Tehát vannak olcsó, de sok szempontból praktikus zománcozott lemeztálcák, illetve drágább, de komfortosabb akril zuhanytálcák is. A lemezből készültek általában szűk mérettartományban és szinte kizárólag négyszögletes formában kaphatók.

A forma lehet négyszögletes, negyedköríves, ötszögletű, félköríves, téglalap vagy akár kör alakú is. Az első három forma a legelterjedtebb; a többi luxuskategória. 

A használhatóság szempontjából a négyszögletes a legkényelmesebb, de helyhiány miatt negyedköríves vagy az ötszögletűt ajánljuk. 

A tálcát szerelhetjük előlappal, beépíthetjük, vagy a speciális modelleket akár az aljzatba is süllyeszthetjük. Ha süllyesztett tálcát szeretnénk, akkor a szifonnak jó előre ki kell hagyni a megfelelő méretű helyet az aljzatban.

A méretből mindig a lehető legnagyobbat válasszuk, de kaphatóak akár 70x70 cm-es tálca is, ez gyakorlatilag csak szükségmegoldásnak jó, kényelmesen csak a gyerekek tudják használni. A 80x80 cm-es jelenti a használhatóság alsó határát, a 90x90 cm-es zuhanykabinokban már jól el lehet férni. A vásárlás előtt célszerű mindezeket ki is próbálni.