Kapcsolat

Józsa-Tker Kft
4130 Derecske Köztársaság u.29.

Mobil: +36-30/976-3632
Tel: +36-54/423-183
Fax: +36-54/423-183


E-mail: jozsatker@gmail.com
Nyitvatartás:
 hétfőtöl-péntekig: 8.00 - 17.00
 szombat: 8.00 - 12.00  
 vasárnap: Zárva

konyhai fali

 

Konyha:

Fontos, hogy a konyhába választott csempe ellenálljon vegyszereknek, a makacs szennyeződések eltávolítása miatt.

 

Átlagosan 10-15%-kal több burkolólapot érdemes vásárolni. Érdemes az alábbi tényezőket figyelembe venni:

  • milyen burkolási technikát választunk (hálóban vagy diagonálban kerül felburkolásra a lap)
  • még az első osztályú lapok között is lehet selejt (másod osztályú lapok esetében érdemes nagyobb ráhagyással számolni)
  • néhány lapot vágni, fúrni kell, lehetnek felületi szabálytalanságok (görbe falfelület, beugrók, sarkok)
  • érdemes néhány lapot félretenni a munkálatok befejeztével az esetleges (későbbi) javításokhoz, ez azért nagyon fontos, mert esetleg egy későbbi utánrendeléskor már nem biztos, hogy kapunk ugyanolyan tónusú lapot, hiszen azok gyártási szériánként változhatnak, de az is előfordulhat, hogy akkorra az adott burkolólapot kivonják a forgalomból (Gondoljunk arra, hogy pár dobozt eltárolni olcsóbb, mint esetleg újraburkolni az adott helyiséget!)

Van-e okom félni a nagyobb méretű (20x50, 30x60, stb.) burkolatoktól, ha csak kisebb méretű fürdőszobával, konyhával rendelkezem?

 

Bátran lehet alkalmazni a nagyobb méretű lapokat kisebb terű helyiségekben is, a nagyobb lapok ugyanis nagyobb homogén felületeket képeznek,  ráadásul a fektetett lapok horizontálisan nyújtják is az adott falszakaszokat.

A méreten túl fontos a megfelelő színválasztás is, mely ugyanúgy nagy szerepet játszik a térérzet növelésében illetve csökkentésében.

 

 

 

Kevés lett a rendelt mennyiség, előfordulhat-e, hogy más árnyalatú az utánrendelt burkolat?

A kerámiagyártás sajátosságaiból adódik, hogy a csempék, padlólapok eltérő gyártási időpontban más-más színárnyalatúak lehetnek. Pótrendelésnél a meglévő doboz oldalán jelölt színárnyalati kóddal ellátott burkolatot kell kérni (ezért fontos, hogy burkolás előtt vagy tartsuk meg a dobozt vagy pontosan írjuk fel a kódokat). Fontos megjegyezni, hogy minél több idő telik el a az eredeti és a pótrendelés között, annál kevesebb az esély arra, hogy biztosítani tudják a megfelelő színű burkolatot.

 

 

Csempék, falicsempék: Általánosságban elmondható, hogy a csempe elnevezést a falra ajánlott burkolólapokra használják, ezek többségükben kétszer égetett lapok, ennek következtében nem ajánlott padlóra, mert kopásállóságuk alacsony. Méretválasztéka ma már határtalan, tendencia, hogy a lapok egyre nagyobbak, a legközkedveltebb méretek a 20x40 cm-es, 25x40-es, 20x50 cm-es és a 25x50 cm-es csempék.