• fa hatás

    fa hatás

  • minimál

    minimál

  • konyhai

    konyhai

fürdőkád

A fürdőkád kiválasztása előtt érdemes tájékozódni a piaci kínálatról, mert manapság igen sokféle kád közül választhat a vásárló. A megfelelő, hatékony tisztálkodásra alapvető igény van, melynek egy egyszerűbb kád is meg tud felelni, de bőséges választékban találni extrákkal felszerelt vagy különleges formájú berendezéseket is, melyek megkönnyítik vagy épen élvezetessé teszik a tisztálkodással töltött időt. Szerencsére mára felismerték, hogy különböző biztonsági tartozékokkal felszerelt kádakra is szükség van. A kádak többféle szempont alapján csoportosíthatóak.

Anyaguk alapján:
1. Akril kád: az akril egy speciális műanyag, mely a műanyag és akrilgyanta erős, szilárd, strapabíró keveréke. Ezek a kádak magas fényű, extra sima felületű darabok, melyek jobban tartják a hőt a fémeknél és tisztításuk kimondottan egyszerű. Az akrilkád vastagsága 4-6 mm.
2. Lemez kád: Eleinte kizárólag ilyen, zománcréteggel bevont 1,7-3,5 mm vastag acéllemezből készült kádakat gyártottak, melyek masszívabbak az akril kádnál, ám sokkal nehezebbek, cseréjük ezért nem könnyű munka, ráadásul, ha lepattan a zománcréteg, az acél azonnal rozsdásodni kezd.
3. Öntöttvas kád: Nehéz, masszív berendezések, melyek mára újra divatjukat élik. Általában lábakon álló, díszes fazonú öntöttvas kádakat helyeznek el, melyek nem csak funkciójukat hivatottak ellátni, de díszítőértékkel is rendelkeznek. Nem pénztárcabarát, ám nagyon stílusos választás.
4. Műmárvány kád: Egy szintén nagyon sima felületű anyag, bár kemény és nem olyan hőtartó, mint az akril. Gazdag formaválasztékának köszönhetően kedvelt választás.

Formájuk alapján:
1. Egyenes kád: hagyományos forma, téglalap alapú kivitelezés, fal mellé építik be.
2. Aszimmetrikus kád: kissé nagyobb belső rész, nagyobb helyigény, némileg sarokkád szerű kivitelezés.
3. Sarokkád: Nagy helyigényű, de nagy belső űrtartalommal rendelkező, kimondottan kényelmes forma.

Elhelyezkedésük alapján megkülönböztethető fal mellé vagy sarokba beépíthető, süllyesztett vagy szabadon álló kádtípusokat. Ezen kívül méret és kiegészítő szerint is csoportosíthatók, léteznek ülőkádak, melyek kis fürdőszobákhoz igazíthatók, az átlagos kádak mérete is változó, általában két méretben kapható egy-egy kádtípus. A luxusfelszereltségtől függően funkció szerint is különböző kádak léteznek. Hidromasszázs vagy éppen fogyatékkal élők igényeihez alkalmazkodó berendezés is kapható.


Kapcsolat

Józsa-Tker Kft
4130 Derecske Köztársaság u.29.

Mobil: +36-30/976-3632
Tel: +36-54/423-183
Fax: +36-54/423-183


E-mail: jozsatker@gmail.com
Nyitvatartás:
 hétfőtöl-péntekig: 8.00 - 17.00
 szombat: 8.00 - 12.00  
 vasárnap: Zárva