• fa hatás

  fa hatás

 • minimál

  minimál

 • konyhai

  konyhai

CSEMPERAGASZTÓHa hosszú távra és profi módon tervezzük a csemperagasztást, tudnunk kell, hogy ez nem is olyan könnyű feladat. Nagy szakértelmet és ismeretet vár el a burkolótól. A csemperagasztás végeredménye nagyban függ attól, hogy megfelelő csemperagasztót választottunk-e. Ennek eldöntése leginkább az általunk választott csempe határozza meg. Mindig a burkolatunknak, csempénknek megfelelő csemperagasztót válasszunk. Átlagos, normál bel- és kültéri alkalmazásnál a standard minőségű csemperagasztót az un. alap ragasztót kell használni. Kőporcelán gres lapok esetében az alpragasztót műanyag adalékkal nemesítik, így flexibilis csemperagasztót kapnak. Erre azért van szükség, mert ezeknek a lapoknak igen kicsi a nedvszívó képességük. A flexibilis csemperagasztó hatására a tapadási szilárdság nagy mértékben növekedik. Padlófűtés esetén csak és kizárólag flexibilis csemperagasztót alkalmazzunk, hiszen a hőhatás következtében a csempe vagy járólap könnyebben elmozdulhat, amit a normál csemperagsztó nem követ, így a lapok sérülhetnek. A flexibilis csemperagasztó megfelelő lehet a nagyobb igénybevételnek kitett helyek burkolásánál is pl.: terasz, garázs, balkon, erkély stb.

Melyik esetben melyik ragasztó alkalmazható?

 • Csúszásmentes alapragasztó: falra illetve kerámia járólapokhoz (30x30 cm-es méretig)
 • Flexibilis ragasztó: nagyobb méretű járólapokhoz (már 45x45 cm-es mérettől ajánlott), vizes helyiségekben, kültéren illetve padlófűtés esetén
 • Erősített flexibilis ragasztó: nyitott terasz, erkély esetében

Eltérő ragasztót kell-e alkalmazni a nagyobb méretű (45x45, 30x60, 45x90 cm, stb.) padlóburkolatok ragasztásához?

 

Nagyobb méretű lapok burkolásához kizárólag flexibilis ragasztó használata ajánlott. A ragasztó kiválasztásánál szükséges megadni a lap méretét illetve annak vastagáságát, mindez befolyásolja milyen ragasztó lesz a legmegfelelőbb az adott laphoz. Ha ebben a kérdésben segítségre lenne szüksége, nyugodtan érdeklődjön az építőipari kereskedésünk elérhetőségei valamelyikén!

 

Eltérő ragasztót kell-e alkalmazni padlófűtés esetén?

 

Padlófűtés esetén kizárólag flexibilis ragasztót és fugát használjunk, ugyanis csak ezek képesek kezelni a hőingadozást.

 

 

Kapcsolat

Józsa-Tker Kft
4130 Derecske Köztársaság u.29.

Mobil: +36-30/976-3632
Tel: +36-54/423-183
Fax: +36-54/423-183


E-mail: jozsatker@gmail.com
Nyitvatartás:
 hétfőtöl-péntekig: 8.00 - 17.00
 szombat: 8.00 - 12.00  
 vasárnap: Zárva